söndag 30 september 2012

EOTD Liner

Jag testade att använda ELF:s Make up lock & seal till att göra en eyeliner av ögonskugga idag. Jag använde mig av WetnWilds Petal Pusher. Jag använde mig av den metallic lila och den mörka med rött glitter. Det fungerade bra men längst ut hade jag behövt lite mera färg ser jag på bilderna, jag hade nog lite för mycket av vätskan på de ställen där det ser flammigt ut. Det höll bra under dagen också.



fredag 28 september 2012

NOTD Mavala Mexico

Mexico ingår i Mavalas permanenta sortiment och jag har säkert haft mitt i två år. Det är ett lila lack med ytterst lite lila skimmer i sig, vilket ger lite mera liv till lacket på nageln. Syns inte alls på bilden såklart. Täcker bra med två lager, men min pensel var lite spretig så det blev lite ojämna kanter på några av naglarna. Torkade ganska snabbt. Jag använde CND Ridge Out och Air Dry.

Nya Lack

Här fylls det på bland lackerna. Min sambo köpte med sig två lack från LA Colors när han var på kurs i Malmö sist. Har inga lack från det märket innan så det ska bli spännande att prova dom. Köpte även tre lack från IsaDoras höstkollektion.


Wired, en fin djup blå metallic

Tropical Storm, mörkt gråmetallic

Black Amethyst

Silk Road

Oasis

Från början hade jag tänkt att jag bara skulle köpa Oasis från IsaDora, men när jag såg hela kollektionen i butiken så ville jag ju såklart ha alla lacken. Men jag fick begränsa mig lite så det blev tre stycken. Har någon av er testat LA Colors lacken? Vad tyckte ni om dom isåfall?

NOTD LA Colors Tropical Storm

Detta är det första lacket från LA Colors och det är jättefint. Det har fint djup och liv i färgen. Det är mörkgrått och har metallic finnish. Detta fick jag lacka tre lager med och det hade nog inte varit dumt med ett fjärde, det är något flammigt på en del ställen. Men det är absolut inget man stör sig på. Det var enkelt att lacka med, penseln hade dock gott kunna varit lite bredare. Torktiden var helt ok. Jag har använt CND Ridge Out och Air Dry.


På bilderna har jag haft lacket en hård dag på jobbet, så lite tip wear och vitt lack från en fransk manikyr jag gjorde hamnade på ringfingret.

Den tog slut!

Denna roll-on deodorant från Dove köpte jag sist när jag insåg att jag var out of deo och inte märkt något förrän den redan var slut. Alltså fick det bli första bästa jag hittade. Denna doftar ganska mycket men hyffsat fräscht ändå. Fast den första dagen funderade jag över varför alla mina kunder doftade som om de hade badat i solskydd. Sen insåg jag att det var min nya deo som var orsaken. Men efter några dagar så vande jag mig vid doften och sedan tänkte jag inte mer på det. Den gör det den ska men inte så man jublar, nej det här är en helt ok deo till bra pris. Men den är väldigt alldaglig, en Ica deo och är vad man förväntar sig av en sådan. Den kostade mellan 20-25kr. Kommer jag köpa den igen? Nej tror inte det, den doftade nog lite för mycket för min smak.

NOTD Depend no 312

Detta lack från Depend tyckte jag såg väldigt intressant ut i flaskan, nude med skimmer i grönguld. Väl på naglarna så försvann skimmret och nudefärgen blev mullvad. Inte alls vad jag tänkt mig men visst, det var fint det med. Som ni ser på bilden så syns skimmret inte alls på naglarna, men i flaskan kan man skymta det. Var svårt att fånga på bild. Jag har två lager på och det var lätt att lacka med och torkade rätt snabbt. Jag använde CND Ridge Out och Air Dry.


Här kan ni ser det fina skimmret som försvann.

torsdag 27 september 2012

Glominerals blush Papaya

Detta rouge från Glominerals heter Papaya, och borde vara papayafärgat. Jag tänker mig det som papayafärgat iallafall. Det är rödrosa, jättesvårt att förklara färgen. Det har inget skimmer, men det har ändå lyster i sig så det är inte helt matt heller. Det är en väldigt klädsam färg som går att bygga upp ganska mycket i intensiteten. Så jag brukar applicera lite i taget så det inte blir för mycket. Blir jämt och fint på huden och har bra hållbarhet. Det känns som att det är drygt då man inte behöver så mycket av det. Perfekt vardagsrouge!
Kostar 279kr hos återförsäljare.

onsdag 26 september 2012

Recension Lumene eyeshadow base

Denna eyeshadow primer kommer från Lumene och sägs vara likvärdig Urban Decay eyeshadow primer potion. Den ska göra ögonskuggorna mer intensiva och göra så de inte lägger sig i veck. Den finns lite varstans där Lumene säljs, Kicks, Åhléns, Ica Maxi, HM. Den kostar runt hundralappen har jag för mig, så den är inte så fasligt dyr heller.

Jag tycker den är ganska lik UDPP, den jag har är inte på klämtub. Jag upplever Lumenes primer som lite torrare i konsistensen, men inte svår att applicera. Man behöver bara en liten liten klick till varje ögonlock så du kommer ha den ganska länge, trots att den endast innehåller 7ml. Klämtuben känns praktisk och hygienisk, lätt att få ut precis så mycket av produkten som behövs. Jag använder den underst när jag lägger ögonskuggor, då jag alltid lägger en krämskugga ovanpå min primer. Då håller skuggorna hur länge som helst, iallafall tills jag tvättar av dom. Använder jag enbart Lumenes primer så lägger de sig i veck, skuggorna gör lätt det på mig. Men inte om jag använder primer och krämskugga!
Jag vet inte om jag kommer köpa denna igen, dels för att den kommer räcka länge och dels för att jag har några andra primers jag vill testa. Men jag hade jag inte haft det så hade jag absolut köpt den igen för den är bra, räcker länge, lätt att få tag i och bra pris.

Förresten, ni får ursäkta de dåliga bilderna min dataskärm vill inte starta så det blir mobil bilder tills den kommer igång igen.

tisdag 25 september 2012

Målar naglarna

Har gjort en lång dag på jobbet idag, 8,30 till 18,30. Så nu slöar jag i soffan och har precis målat naglarna med Mavalas Mexico. Det känns som om det var evigheter sedan jag lackade om naglarna, men när jag tänker efter så är det nog fem dagar. Under de fem dagarna har jag haft samma lack och det höll ganska bra. Dock så hann jag bryta fyra naglar, jag kommer inte ens ihåg när jag gjorde det sist och nu har jag brutit fyra få fem dagar. Men de växer ju snart ut igen!

CND Cuticle Eraser

Cuticle Eraser från CND är en aha behandling för nagelbanden. Aha syrorna ger en micro-exfoliering samtidigt som krämer verkar mjukgörande. Man måste dock använda en Nagelolja för att ge själva nageln näring som den behöver. Man masserar in en liten mängd av krämen på nagelbanden, även på själva nageln om jag inte har lack på, och sedan kan man enkelt peta ner nagelbanden försiktigt. Man ska tänkta på att inte peta ner dom FÖR mycket och enbart klippa bort "lösa" delar. Med det menas flisor som liksom petar ut från nageln eller nagelbanden.
Jag tycker det är en superbra produkt och den håller nagelbanden mjuka och snygga. Jag köpte min tub via jobbet så det är en stor på 50 ml och jag har för mig att den kostade 160:- de finns säkert billigare på Ebay. Detta är definitivt en produkt jag inte kommer sluta att använda!

måndag 24 september 2012

IsaDora Jewels of the Orient

Jewels of the Orient är den första nagellackskollektionen som fått ett eget namn, sådant gillar vi! Det blir alltid trevligare om en kollektion har ett namn tycker jag.

"Inspirationen kommer från de varma, dynamiska färgerna som symboliserar Orienten." I kollektionen ingår hela 12 st lack, allt från rött till lila, till blått till orange. Ja det är ett ganska brett färgspektra och jag tycker att kollektionen känns väl sammansatt och har trevliga höstfärger med en och annan färgklick.

Det lack som lockar mig mest är Oasis, som ser mycket intressant ut. Lacken ska finnas ute i butik nu och kostar 69:- styck. Har ni kikat på lacken än? Är det något speciellt lack som faller er på läppen?


lördag 22 september 2012

Höstigt

Denna lilla trio från GloMinerals känns väldigt höstig med murriga nyanser. Den heter Mulberry och kommer definitivt bli väl använd hos mig i höst. Den har en champagne guldig skugga, en som är lite grönbrun och en rödbrun. Kostar 349:- alla tre skuggor är lätta att jobba med och har jämn pigmentering. Visst är det fina höstfärger?

torsdag 20 september 2012

1 år!!

Idag fyller bloggen 1 år. Jag tycker det har varit ett väldigt kul och spännande första bloggår. Jag hoppas ni som läser hänger med ett tag till, jag har inga planer på att lägga ner bloggen då jag tycker det är så kul. Är det något som ni skulle vilja se mer av eller mindre av? Berätta gärna i kommentarerna! Hoppas ni har en bra dag!

onsdag 19 september 2012

Petal Pusher

Att WetnWild gör riktigt bra ögonskuggepaletter vet vi ju vid det här laget, men jag tänkte visa er den senaste i min lilla samling Petal Pusher.

Den innehåller åtta skuggor varav de flesta har väldigt bra pigmentering.Den ena sidan är lite varmare och den andra är lite kallare i nyanserna.

Sidan till vänster är lite kallare. Som ni ser så är de två ljusaste lite ojämna i pigmenteringen. Den vita känns ungefär som tavelkrita, medans den ljuslila går att bygga upp färgen ganska bra och enkelt. De andra två har jämn och bra pigmentering.

Den högra sidan har lite varmare nyanser och även jämnare pigmentering. Den lila och den kopparfärgade glider på som smör. De svarta har även de bra pigmentering, den ena är lite varmare och har rött glitter medans den andra är lite kallare och har grönt glitter.

Dessa kostar 89:- och är väldigt prisvärda tycker jag. De skuggor jag gillar bäst i denna är den kopparfärgade och lila nummer tre på den första swatchen.

Recension Maybelline Fit Me concealer

För ett par veckor sedan så köpte jag den här concealern från Maybelline och den tillhör Fit Me serien. Den finns att köpa lite varstans, ICA Maxi, Coop Forum, Kicks, Åhléns. Jag är lite osäker på priset då jag köpte min på GeKås för ca 65:- så är det någon som vet vad dessa kostar skriv det i kommentarerna så uppdaterar jag med rätt pris.

Min är i nyansen 20 som är mellanfärgen, det finns en lite ljusare och en lite mörkare. Just den här är perfekt till min hudton.

Den har en filtspetsapplicator, likdan som många läppglans brukar ha.

Den är ganska lätt i konsistensen och blandar sig enkelt med huden. Den liksom smälter ihop med huden bra och den creasar inte under dagen. Jag använder min uteslutande under ögonen för att täcka mina mörka ringar, vilket den gör hur bra som helst. Jag vågar nog påstå att detta är en av de bättre jag provat för det ändamålet. Den slåss uppe i toppen med min Magic Concealer från Helena Rubinstein och med tanke på prisskillnaden så är denna ett mycket trevligare alternativ för plånboken.
Fit Me concealern får full pott av mig, har inget att klaga på alls faktiskt. Himla bra budget produkt!

*Concealer får dock inte förväxlas med en färgkorrigerande produkt, typ en rosatonad som neutraliserar blått. Det använder jag alltid under min concealer.

NOTD Pink Cutie

Pink Cutie kommer från Claudia och såg väldigt trevligt ut i flaskan, lite rosalila med små små glitter i. Väl på så ser det tantrosa ut. Tantfrost rosa. Nej det här var inte alls min grej. Åkte av fortare än kvickt!


tisdag 18 september 2012

NOTD Grey



Detta lack är från BarryM och heter kort och gott Grey. Det är ett krämlack och täckte bra med två lager. Torktiden kunde ha varit något bättre, annars ett fint grått lack. jag har använt CND Ridge Out och Air Dry.

måndag 17 september 2012

Lackhyllan

Dessa lack står på min hylla och väntar på att få bli lackade med och sedan upp på bloggen. Dessutom är listan med lack jag vill köpa ganska lång.. Så jag har lite att göra med dom. En del har jag redan testat, innan jag hade bloggen så de väntar de med. Känner för höstiga färger och glitter av någon konstig anledning, jag som inte är allt för förtjust i glitter. Har ni också ett stash med otestade lack?

NOTD Wallis

Wallis är mitt första lack från Butter London, och definitivt inte det sista. Det var enkelt att lacka med och hade bra torktid. Själva färgen är en gröntonad guld och är superfin. Jag låter bilderna tala för sig själva.



lördag 15 september 2012

Den tog slut!

Min trogna ögonkräm från Dermalogica har nu gjort sitt. Total eye care är en superbra ögonkräm med spf 15. Den aktiva ingrediensen är titanium dioxide (4,5%). Den verkar lugnande på huden och återfuktar bra. Själva krämen är lätt färgad men blir transparent på huden. Jag har tyckt mycket om denna ögonkräm men då jag har några fler på lager så kommer jag inte köpa den igen inom en snar framtid. Däremot längre fram kan jag mycket väl tänka mig köpa den igen!

fredag 14 september 2012

Dagens tips!

Jag tänkte tipsa om en sak som jag har märkt fungerar väldigt bra för mig när jag lägger ögonskuggor. Jag får ganska oljiga ögonlock fram på dagen och har provat en del olika primers, men ändå lägger sig skuggorna i veck. Så jag provade att lägga UDPP och en krämskugga på den, en neutral oftast beroende på vad för skuggor jag ska använda. Men gör jag så så sitter skuggorma på plats utan att röra sig någonting under hela dagen. Så det är mitt lilla trix!

torsdag 13 september 2012

EOTD Sahara Treasure




Bryn: MUS Tri brow de ljusa nyanserna
Primer: UDPP och Mac Painterly Paint Pot
Skuggor: Loreal Sahara Treasure och Endless Chocolat
Eyeliner: Loreal eyekohl black
Mascara: False Lash Effect Waterproof

tisdag 11 september 2012

Catrice eyeshadow palette OMG! I want that

Denna palette köpte jag på min Tysklands resa och den är från Catrice. Den kostade runt 50 lappen. Jag upplever att dessa skuggor är lite ojämna i kvaliteten. Vilket inte är helt ovanligt när det kommer till budget märken.


Som ni ser på swatchbilden så är den ljusa guldiga skuggan väldigt dåligt pigmenterad och faktiskt tillochmed smulig. Den bronzefärgade skuggan däremot känns väldigt krämig och har bra pigment och glider på fint på huden. Den grågröna skuggan blir ganska jämn vid applicering men har inte alls mycket tryck i sig. Den mörkt grå skuggan är mattare och därmed blir den ojämnare vid applicering, den har helt ok pigmentering men blir som sagt ojämn på huden.

Hade jag vetat att den var ojämn i kvaliteten så hade jag inte köpt den, men den var ju inte så dyr. Men jag tror ändå att Catrice har små guldkorn i sitt sortiment.

Någon av er som provat skuggor från Catrice? Upplever ni att de har ojämn kvalitet också?

Lightbox!

Nu har jag äntligen skaffat mig en lightbox, det råder lightbox mainia i skönhetsbloggvärlden just nu tror jag. Jag gjorde ett tappert försök att snickra ihop en egen lightbox först, men så fick jag inte till ljusrampen så som jag ville för vårt hålsåg var inte alls bra. Så jag åkte och köpte en på netonnet istället. Kostade 599:- och det följde med ett kamerastativ, två lampor, fyra olika bakgrunder så det kändes helt ok. Cactus nailpolish har en likadan och hon har skrivit ett väldigt bra och informativt inlägg om den så vill ni läsa mer om den så kan ni göra det hos henne här.



NOTD Smokey Brown

Detta är Smokey Brown från ELF, så detta lack kostade mig ca 15:- Det har den typiska lerfärgen men drar en aning mer åt brunt. Det hade en bra formula men penseln var lite ojämn så det var lite lurigt att få till kanterna. Torktiden var bra med snabbtorkande överlack. Jag har två lager på bilden, och efter en dag har jag även fått lite tipwear. Det ser ut att vara lite flammigt på bilden men det är det inte i verkligheten. Nej vad mer ska man säga, ett krämlack som är helt ok för budgetlack. Jag har använt CND Ridge Out och Air Dry.